SECRET GARDEN
Introduction:
For Chinese people, drinking tea has a history if more than 4000 years. Even today, many people still regard drinking tea as an essential part of their lives. The project is a high-end tea house which offers social elites a place of relaxation, gathering, communication and business negotiation. The tea house adopts a membership system which guarantees the privacy of customers, so it is named 【Secret Garden】. Interior design of the tea house applies oriental garden and uses【pavilion】、【bridge】、【pools】、【timber tunnel】and 【trees】. First, the pools scattered in 1st and 2nd floor forms a water system, the bridge passes through pools in different areas and connects them, the trees grows out of the pools. Concept of VIP area is a pavilion floating on the surface of water. Four different styles of pavilion are designed on the surface of pool water. In one corridor space, flow lines are complex and interlocked without order; it also gathers many entrances and exits. So finally we adopt a concept of timber tunnel which combines all the entrances and exits and forms an integral tunnel space. This changes the original defect into a highlighted part of the space.