Works
Works Appreciation
Center One, International Green Island
Shenzhen Dapeng New District Investment Holding Co., Ltd
The project is located in the Baguang area in Shenzhen, near the mountains and sea, with the north side and east sides adjacent to the urban waterfront landscape corridor, enjoying an excellent ecological environment. As the pioneering project of three public transportation hubs in Baguang area, the design aims to build the project into a new scientific innovation service complex integrating green ecology, intelligence, high efficiency and vitality space. The project adopts the traditional courtyard layout. High-rise buildings are set up along the city boundary, and podium buildings are open to the four street corners, efficiently introducing a flow of people. The roof of the high-rise buildings uses the set-back model, with high and low platforms, echoing the rolling mountains in the distance, while ensuring a good view facing the sea. Meanwhile, the straight and sharp facades of street corners create a strong visual effect. We create a three-dimensional public space system composing the underground, the ground and the air, organically linking mountains, the sea and the city. The open public platform has built a comfortable urban living room to meet the citizens’ needs of transferring, landscape viewing, resting and entertaining, and stimulate a vibrant urban life.
【RETURN】