Works
Works Appreciation
The Provider Productive Center
The Provider Productive Center
The project is configured using a rectangular prism as basic geometry, in a lot of 12x20 that is located next to the local street market. The volume sets back on the ground floor in order to generate the traditional arcade, which receives and provides social interactions with the local market; while its middle floors follow the front urban profile of the pre-existing buildings. Above the commercial story, we will find the storage areas, residential area, event hall, leisure rooms, terraces and a viewpoint for the mountains contemplation that surrounds the city. The balconies and terraces are developed in the 3rd and 4th floor, unified by a double permeable envelope in its entirety, formed by vegetation, glass windows, and local hand made exposed bricks; giving sieved lighting, purified natural ventilation. This ventilation is complemented by the “lungs” of the project; a triple-height skylight and air vents of 4m by 4m, which connects the sky with the social area.
【RETURN】