Works
Works Appreciation
Hidden in the yard
This is a Chinese-style courtyard located at the top of Nanshan Mountain in Chongqing, a city in western China; the owner found a design team, hoping to create a modern courtyard in harmony with nature through the design; at the same time, it satisfies the male owner's hobby of quiet, resignation, and meditation life Way and able to live in harmony with family In the traditional Chinese courtyard building, the four-sided rooms surround the atrium patio. Each room can only be lighted on one side, and the windows are small, resulting in poor lighting and ventilation, which does not meet the living needs of modern people. In this case, the designer maximized the expansion of multiple windows facing the inner courtyard of the courtyard to make the interior light better, and the interior can communicate with nature everywhere; and designed a semi-enclosed bridge across the courtyard, so that the owner can Under weather conditions, the indoor space of the front and rear yards can be freely accessed. The addition of a semi-outdoor space such as a cloister allows the owner to get closer to nature, making this Chinese-style yard more in line with modern lifestyles The male owner of the family likes to worship Buddha and meditation. Therefore, the designer used the single-story building in the front yard as a cultivation space for the male owner. The large area was left blank, and it was ethereal and quiet. In addition to the entrance, the hall only placed a piano and facing the French windows. Leisure lounge chair. There is also a separate meditation room with traditional wooden beams and mottled bamboo shadows outside the horizontal windows. It is a solitary space for dialogue with the soul; while the family life of parents and children is placed in a two-story building in the backyard. The building has a family room for family communication and entertainment. Many bedrooms can see the beautiful view of the courtyard atrium; the quiet area of ??the front yard and the living area of ??the backyard are connected by the courtyard of the atrium, and the kitchen and dining room are located in the middle. , The family eats together, chats, and when the weather is fine, you can also have a meal with friends at the big table in the yard. This makes the yard static and movable, fulfilling all the expectations of the owner for home! The garden of this yard has been carefully designed, combining Chinese and Western styles, and circular elements are used in many places to complement the square courtyard. The display in the home is small and sophisticated. A few old furniture is passed down by the owner’s father’s generation and placed in a suitable space by the designer. The soft furnishings are also streamlined and restrained, creating a quiet and hidden space atmosphere. This is a home, but also a natural yard to cultivate the body and mind.
【RETURN】