Works Appreciate
Works Appreciate

 

IAI Outstanding Design Award

Project Name:SLT Office Design

Winner name:

AE Architect (Chile)

Read more

作品主题:

SLT Office




Introduction:

SLT office is the headquarters of the fashion brand with more than six hundreds shops across the country. The commission not only include the working space for the company but also exhibitions and reception areas for international guests. Using warm tones, environmental friendly materials, green and natural elements, the design express the philosophy of the group focus on the youth and the future lifestyle. We want to express the city life connected with nature in a calm balance. Elegance and simplicity come to the space in a comfortable and interactive way. Located in the heart of the fashion district of Sanlitun in Beijing, the plan adapt its composition to the geometries of Sanlitun SOHO complex.


From the entrance an exhibition wall display some of the products of the company. wooden linear elements add vibration and depth to the space while at the background of the reception, stone and art pieces connect with the industrial envelope and bring contrast. In the middle of the plan a guest open room share the display wall.


Round borders allow us to set the resting and gathering areas in a young and playful way. A sitting stairs by the window enjoy the views of the city and also add dynamism to the public activities.


An enclosed meeting room combine simplicity with technical and practical details. The perforated metal ceiling not only improve the acoustic but also allow flexibility to the maintenance. Following the vibration of the ceiling a dot pattern in the glass gives privacy.


At the back of the plan the private offices and open working spaces share their functions with display walls of clothes and bags. Between the green plants and the warm wood the overall experience is cosy, trendy and fashionable. Matching together the comfort of the working space with the fashion industry.


lexibility to the maintenance. Following the vibration of the ceiling a dot pattern in the glass gives privacy.



【RETURN】